Radnica sprístupnila verejnosti nový informačný systém mesta

10.09.2013 Snina

Snina 10. septembra (TASR) - Sninská radnica sprístupnila v týchto dňoch verejnosti na svojej webovej stránke nový informačný systém mesta s názvom Gisplan. Jeho súčasťou sú kvalitné letecké snímky a kompletná digitálna mapa katastrálneho územia Sniny.
Prístup k informačnému systému mesta je bezplatný a nevyžaduje si náročnú obsluhu. Jeho mapový obsah plánuje samospráva na internete priebežne aktualizovať a dopĺňať.
Verejnosti je od 1. septembra tohto roka umožnené v systéme jednoducho a rýchlo vyhľadávať požadované informácie, identifikovať pozemky, alebo merať vzdialenosti a plochy priamo na zobrazenej mape. Rovnako z nej môže získavať presné súradnice GPS.
So systémom Gisplan pracovali v uplynulom období iba pracovníci radnice a mestskej polície v Snine. Samospráva očakáva, že sa po jeho sprístupnení zlepšia podmienky pre zverejňovanie informácií, zefektívni sa komunikácia radnice s občanmi a zároveň sa zvýši ich angažovanosť pri riešení miestnych problémov.
Odborným partnerom mesta v rámci prevádzky GISPLANu je spoločnosť Gista, ktorá sa špecializuje na geografické informačné systémy. Rovnaký systém ako v Snine už úspešne zaviedla vo viac ako 23 mestách na Slovensku.
O informačnej novinke, ktorá je prístupná na webovej stránke radnice www.snina.sk, informovali TASR z Mestského úradu v Snine.
 

Vyberte región

mark